Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ČSSD je mrtvá strana. Já bych jí už moc pozornosti nevěnoval.

1 0
možnosti

No , objevil jste Ameriku...

0 0
možnosti

No jo - ta krása: referendum.

Jenže: Referenda se mohlo zúčastnit cca 22 tisíc členů strany. Poslance ČSSD volilo téměř 370 tisíc voličů. To jsou ostatní voliči méněcenní. Protože poslanec není odpovědný žádné straně, ale pouze svým voličům (viz Ústava). Takže dotaz zní jinak: Jak to, že ti poslanci, kteří evidentně nepovažují spojení s ANO za přínosné uposlechli diktátu necelých tří procent svých voličů. Proč nehlasovali v souladu se svým svědomím.

Jen na okraj: Referendum té mimořádně demokratické strany bylo mimořádně nedemokratické: po celou dlouhou dobu hlasování byli hlasující masírováni zprávami o "úniku" informací o dosavadních výsledcích - samozřejmě jen o těch "ano s ANO". Jeden z nejvážnějších prohřešků proti serióznosti referenda.

4 0
možnosti

J11a40n 35R52á47ž

15. 7. 2018 16:33

Strana, která se nemůže spolehnout na to, že její poslanci v tak důležitých záležitostech, jako je hlasování o důvěře vládě,( ve které je sama zastoupena) nebudou hlasovat jednotně, je nedůvěryhodná.

Že poslanci mají, či dokonce musí hlasovat vždy jen v souladu se svým svědomím a že poslanec není odpovědný straně, která ho zařadila na kandidátku a jen (!!) díky tomu je ve Sněmovně, je hodně hloupý názor dokazující, že neznáte princip parlamentní demokracie s nepřímou volbou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1555x
48let, zaměstnanec a otec dvou dětí.