Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konzumní brambory jsou komodita, která těží z volného obchodu. Vzhledem k tomu, že v lednu a únoru dozrává první sklizeň v jižních státech Unie, nemá smysl konzumní brambory skladovat. Za velmi příznivou cenu je možné koupit čerstvé.

0 0
možnosti

Kupujeme červené od místního zemědělce. Kupovat brambory v supráči může jen zoufalec, co je nemá kde uskladnit.

0 0
možnosti

Nejlepší jsou červené ale ty moc v prodejnách nejsou. Před třemi roky jsem si koupila od soukromníka červené brambory (tři pytle po 25 kg) a ani jednu bramboru jsem nevyhodila. Proto kupuju jen červené a od soukromníka.

1 0
možnosti

Dobrý den , nekupujte v lednu brambory .

1 0
možnosti

Kupuju brambory ve všemožných supermarketech a to co popisuje, tj. smrad a shnilé brambory jsem už roky nezaznamenal a to nijak nepřebírám a beru první co mě přijde pod ruku.

Takže buďto máte mimořádně špatný supermarket, nebo žvaníte.

6 3
možnosti
Foto

Karma! Mám naprosto stejné zkušenosti.

2 0
možnosti

So zemiakmi som nemal zatiaľ problém, kupujem 2-5 kg balenia v igelite, ani neviem či sú to české, poľské alebo slovenské, krajinu pôvodu u zemiakov neriešim.

0 0
možnosti

Mám rovnaký názor na kvalitu slovenských zemiakov. Pokiaľ chcem kvalitu, kupujem zahraničné - napr. vynikajúce havlíčkobrodské.

3 1
možnosti
Foto

Původní "Výzkumný ústav bramborářský" v Havlíčkově Brodě byl po Sametu privatizován a nyní pracuje pro potřeby vlády pouze na zakázku. Kvalitu brambor a potravin dalších kontroluje (ovšem pouze jen namátkově!!) pod ministerstvo zemědělství spadající SZPI /Státní zemědělská a potravinářská inspekce/ a tomu také kvalita u nás prodávaných brambor odpovídá. Zákazník si musí sám vybrat a nekvalitní brambory nechat ležet a nekupovat. ;-(

1 0
možnosti
Foto

Brambory každoročně kupujeme u soukromníka, cca 150 kg a v období srpen - listopad jíme svoje ze zahrádky. Odrůda je to Adéla a jsme s ní náramně spokojeni. Mizerné brambory pamatuji z časů vojny. Občas jsem byl vybrán do party, která je škrabala. To znamenalo je lopatou naházet do elektrické škrabky. Protože byly napůl shnilé, ze škrabky se vyvalilo smradlavé bláto a potom v ní zbyly takové nicotné zbytky brambor. To byla vojna za socialismu. V hrnci s polévkou byla spousta utopených masařek a ty co jsme dostali do talíře, jsme lžící vylovili a hodili na podlahu.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS