Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J74a97n 68H22o10r18n52í51k

27. 8. 2019 23:49

Souhlasím, až na ty trofejní odlovy. Z vlka žádná pořádná trofej není. Ale to je jenom detail. To ostatní je podstatnější R^.

0 0
možnosti
JP

Naivní nadpis. Vlk do hustě osídlené oblasti prostě nepatří, odstřel je zcela namístě. Člověk si musel vždy chránit svá zvířata. Fantazírování kluků z paneláků o divočině nemůže ztěžovat život ledem, kteří v přírodě žijí a pracují.

1 0
možnosti
Foto

Nepište o tématu, o kterém nic nevíte. Myslivci loví mnohem raději divočáky než škodnou, vlka nevyjímaje. Z pochopitelného důvodu. Divoká prasata jsou chutnou zvěřinou, zatímco vlka si nikdo do mrazáku nedá. Divočáci se sice přemnožují, ne však z důvodu nezájmu myslivců o jejich odstřel. Ročně se odstřelí kolem 300 tisíc kusů černé zvěře, je to však stále málo, protože černá je za prvé velmi opatrná zvěř a za druhé, mají mimořádně příznivé podmínky pro přežití, díky velkoplošnému pěstování řepky a kukuřice.

1 0
možnosti
MK

Myslivci mají zákonnou povinnost regulovat stavy zvěře ve svých honitbách, ale dělají to bohužel jen do naplnění mrazáků, pak je to přestává zajímat....

1 0
možnosti
JT

J68i76r23i 38T47i54c58h31y

27. 8. 2019 16:13

Pochopil jsem to tak, ze potrebujeme vlky na kontrolu divocaku? Vlk (a medved) do civilizovanych oblasti nepatri. Divocaky je mozno kontrolovat (odstranit) pouzitim spravnych mysliveckych metod.

1 3
možnosti
Foto

Divočáci žijí v růdlech, čítajících i desítky kusů. Vlci, kteří by je napadli nemají šanci na přežití. Černá má zažitý systém obrany proti takovému útoku. Agresora obstoupí a to je jeho konec. Takhle přišly o život matka i babička mého bavorského barváře.

0 0
možnosti
Foto

Divočáka nestřelí, protože ten si již na "léčky" našich nimrodů zvykl. Móc velký problém! A když jich je víc a naštvou se, myslíte, že je pohodlné sedět do rána na stromě?

Ale vlk si zvykne taky.

Tady se v širokém okolí potuluje stádo ovcí, asi nikomu nepatří. A vlk nikde.

0 1
možnosti
PD

Ještě že vlci neumí číst, už by se nepotulovalo. Díval jste se jim na známky? Třeba to jsou svobodné ovce propuštěné za vzorné chování.

0 0
možnosti
PD

V době vegetace kukuřice a řepky moc prasat neuvidíte natož abyste si bouchli a čeká se na holá pole - za ocas až 1000,-, jdu si koupit velký prak.

0 0
možnosti
JK

Možnosti ochrany jsou, to by se ovčáci v jiných zemích neuživili. Těm našim to chvíli bude trvat, než si připustí, že je zde i vlk, což je nehoráznost, protože jen člověk má právo určovat, kdo zde má místo a kdo do přírody nepatří. :-)

3 0
možnosti
ŠM

každej ub(r)ečenej ovečkář, by si měl pořídit pořádnýho pasteveckýho psa a vlci by se ovcím vyhýbali..ale ne, to je jen plot, žádný hlídání a pak uměj jen b(r)ečet a zabíjet vlky...

3 4
možnosti
Foto

Proč by si měli pořizovat pořádnýho pasteveckýho psa, neobýváme přece divočinu, ale kulturní krajinu, pokud zde chcete divočinu, tak vězte, že právo silnějšího predátora je zabíjet kdykoli a cokoli v jakémkoli množství. No a to ti vlci dělají, když narazí na snadnou oběť, nezabíjejí jen pro potravu, je pro ně snadnější "lovit" ovce nežli lovit divočáky, vysokou atp. Proto by ti co mají zájem o rozmnožování vlků v kulturní krajině, měli zajistit ochranu zvěře chované nejen v oplocených ohradách. No třeba nákupem těch pořádných pasteveckých psů.

;-D

4 2
možnosti
MK

Karma. Divočáka uz všichni mají, parohy na zdi taky, tak teď potřebují vlka. Pak to bude medvěd.

6 2
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1555x
48let, zaměstnanec a otec dvou dětí.