Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Májka se už dávno nedá žrát, ale to platí o většině výrobků od Hamé. Tato značka se pro mě postupně stala zárukou mizerné kvality a hnusné chuti.

0 0
možnosti
JS

J18a78n 48S21m96e63j44k83a60l

22. 8. 2019 10:17

Podíl vody je jiný, kterou vodu máte na mysli? Voda je v mase vázána několikerým způsobem, v zásadě rozlišujeme vodu pravou hydratační, vodu imobilizovanou mezi filamenty v myofibrilárních a vodu volnou. Volnou vodu lze z masa vytěsnit působením určité mechanické síly (tlakem), zatím co vodu vázanou, tj. hydratační a imobilizovanou, toutéž mechanickou silou vytěsnit nelze. Podíl volné i imobilizované vody není tudíž stálý, nýbrž závisí na použité mechanické síle. Vaznost chápeme jako schopnost masa vázat svoji nebo přidanou vodu a je definována jako podíl vázané vody (tj. hydratační + imobilizované) z celkového obsahu vody v mase za podmínek metody (je totiž zřejmé, že při použití vyššího tlaku bude množství volné vody vyšší).

0 0
možnosti
LS

Zrovna dnes ráno jsem měl na snídani paštiku májku se zeleným pepřem. Je to špica!

0 0
možnosti
MF

jojo, glutamáty dělají divy. Jak s chutí, tak následně např.s mozkem konzumenta... Dobrou chuť ;-)

3 0
možnosti
PS

P32e15t91r 56S57k23á55l59a

22. 8. 2019 7:20

už dobrých 15 let jsem si nekoupil nic na čem je napsáno Hamé

3 0
možnosti
ŘK

Májka, prý zlaté dědictví Rv:-/.

Ale nějak jsem si vzpomněl na citát, na který jsem narazil někde na internetu a ten zněl: "Jez výrobky z Hamé, vy***** to samé!" R^;-D

1 0
možnosti
VH

Májku jsem měl jako dítě rád, na výpravách do přírody byl chleba s Májkou základ.

Nevěděl jsem, že se ještě prodává.

0 0
možnosti
MB

Ano, název se nezměnil.

1 0
možnosti
JU

J42a35n 42U92r27b50á73n15e11k

21. 8. 2019 21:34

Technická: pokud je vepřových surovin 61 % hmotnosti, a suroviny jsou celkem 4, vychází minimální množství vody, které pochopitelně neznáme, na nějakých 16 %, nikoli na více než 33 %. Sice souhlasím, že té vody tam nejspíš bude kolem oné třetiny, ale matematicky vzato to nejde ze složení usuzovat i za podmínky, že by výrobce dodržel zákonné povinnosti, tedy uvádění surovin v sestupné řadě podle poměru, kolik dané suroviny ve výrobku je. Čistě teoreticky by tedy mohla mít paštika 61 % vepřových surovin, řekněme 19 % vody, a zbylých 20 % by dělaly ostatní suroviny, od té soli až po cukr (dextrózu)...

P.S. Jinak ale samozřejmě souhlasím, a nechápu kolegy diskutující, kteří výrobek hájí tím, že přeci umíme číst. Běžný spotřebitel opravdu nečte etiketu při každé změně velikosti, předpokládá prostě, že když se něco nějak jmenuje, bude to uvnitř stejné ve všech velikostech.

0 0
možnosti
PA

Vidíte a me ta velka v konzerve vylozene chutna,jen je dost draha bych rek:-P

0 0
možnosti
HP

H78o56r59s90k46ý 55P62e42t96r

21. 8. 2019 15:24

Proboha co to je za blábol, ať si každý kupuje co chce, ne?

0 0
možnosti
JL

Jistě, ať si každý kupuje, co chce. Ale proč by upozornění na dvojí "kvalitu" Májky mělo být blábolem?

0 0
možnosti
DP

Dvojí kvalita těchto výrobků je - hnusná a ještě hnusnější. Neznám nikoho, kdo by to kupoval.

7 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1555x
48let, zaměstnanec a otec dvou dětí.